Ladataan traileria...

Beethoven: FIDELIO

Kesto: 2h 40min

Seuraavat näytökset

Laulettu saksaksi, tekstitetty englanniksi

Teatro Alla Scala

Kapellimestari 
Daniel Barenboim

Ohjaus 
Deborah Warner      Lavasteet 
Chloe Obolensky

Rooleissa 
Peter Mattei, Falk Struckmann, Klaus Florian Vogt, Anja Kampe, Kwangchul Youn, Mojca Erdmann, Florian Hoffmann

Synopsis Leonore on päättänyt tunkeutua vankilaan auttamaan miehensä Florestanin sieltä pakoon. Leonore pukeutuu mieheksi ja ottaa vastaan työn vankilassa Fidelion nimellä. Florestan tuomitaan kuolemaan, ja Fidelion todellinen henkilöllisyys paljastuu… Fidelio on Beethovenin ainut ooppera on sävelletty vuonna 1805 ja versioitu 1806 ja 1814. Sen tarinan inspiraatio on Ranskan vallankumousaika, ja se kertoo rakkauden, vapauden ja elämän merkityksestä

LIVE su 7.12.2014  klo 18.30 (26€)

Encore-näytös on valitettavasti jouduttu perumaan esitysoikeussyistä.

Alkuperäinen nimi:
Beethoven: Fidelio
 
Kesto:
2h 40min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori