Ladataan traileria...

Il trittico

Kesto: 3h 24min

Seuraavat näytökset

Il Trittico eli triptyykki on yhteinen nimi Giacomo Puccinin kolmen pienoisoopperan kokoelmalle. Ne ovat Il tabarro, Suor Angelica ja Gianni Schicchi.Triptyykki sai ensiesityksensä Metropolitan Operassa joulukuussa 1918. Tämän tuotannon on ohjannut Richard Jones ja kapellimestarina toimii Antonio Pappano.

Näytökset 16.2.2012  18:00 (23€) ja 18.2.2012  12:00 (23€)

Tekstitetty suomeksi.

 

Il Tabarro kertoo rikkaan laivanomistajan satamatyöläiseen rakastuneen vaimon ja mustasukkaisen aviomiehen tarinan, joka päättyy vaimon rakastajan kuolemaan.

 • Michele: Lucio Gallo
 • Giorgetta: Eva-Maria Westbroek
 • Il Tinca: Alan Oke
 • Il Talpa: Enrico Fissore

 

Suor Angelica on tarina nunnasta joka on lähetetty luostariin seitsemän vuotta aiemmin rangaistuksena aviottoman lapsen synnyttämisestä. Sisar Angelican täti, Prinsessa, tulee vaatimaan Angelicalta nimikirjoitusta dokumenttiin jolla tämä luopuu perinnöstään naimisiin menevän sisarensa hyväksi. Angelica sanoo ettei voi unohtaa nyt seitsenvuotiasta poikaansa ja tämän vuoksi ei voi luopua perinnöstään. Täti kertoo pojan kuolleen kuumeeseen kaksi vuotta aiemmin. Angelica allekirjoittaa, ja sekoittaa itselleen myrkkyjuoman. Juodessaan hän tajuaa tehneensä itsemurhalla kuolemansynnin ja joutuvansa kadotukseen, eroon pojastaan. Hän anoo Neitsyt Marialta armoa ja kuollessaan näkee näyn; pyhän Neitsyen ja poikansa joka juoksee syleilemään äitiään.

 • Suor Angelica: Anja Harteros
 • La Zia Principessa: Anna Larsson
 • La Badessa: Irina Mishura
 • Suor Genoveva: Anna Devin

 

Gianni Schicchi  liittyy myös kuolemaan, rikkaan aateilismiehen perintöriidan muodossa. Edesmenneen kuolinvuoteen äärellä käydään taistelua rahasta ja naimaluvista, ja viekas Schicchi juonittelee testamentin muutoksen omaksi edukseen, petkuttaen vainajan ahneet sukulaiset omasta osuudestaan.

 • Zita: Elena Zilio
 • Rinuccio: Francesco Demuro
 • Marco: Robert Poulton
 • Gherardo: Alan Oke
Alkuperäinen nimi:
Il trittico
 
Kesto:
3h 24min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori