Ladataan traileria...

Jonas Kaufmann: ilta Puccinin seurassa

Kesto: 2h 0min

Seuraavat näytökset

Jonas Kaufmann, tenori / Jochen Rieder, kapellimestari / Filarmonica della Scala

Saksalainen tenori Jonas Kaufmann astui 14.6.2015 italialaisen oopperan kehdon Milanon La Scalan lavalle laulaakseen vuoden odotetuimpiin kuuluneen konsertin. Legendaarinen konsertti on nyt nähtävissä elokuvateattereissa kautta maailman. Jonas Kaufmann kertoo elokuvassa lisäksi Puccinista ihmisenä, muusikkona ja kuuluisuutena. Mukana on myös harvinaista arkistokuvaa.

Puccinin oopperat sisältävät klassisen musiikin tunnetuimpia sävelmiä. Säveltäjän suosio oopperafriikkien ja suuren yleisön joukossa kertoo hänen nauttimastaan pysyvästä vetovoimasta. Suosikkiaarioihin kuuluu eittämättä Nessun dorma -aaria oopperasta Turandot. Sillä on erityinen paikka tenorin sydämessä: ”Mikään muu aaria ei ole nykyään yhtä suosittu kuin Nessun dorma. Kolmen tenorin legendaarinen ensimmäinen konsertti pidettiin vain muutamia päiviä ennen 21-vuotispäivääni, enkä itse uskaltanut pitkään aikaan laulaa aariaa, koska tunsin niin pelonsekaista kunnioitusta sen lumousta ja uskomatonta vetovoimaa kohtaan. Vielä edelleen, kun kuulen aarian tai laulan sitä itse, ihoni menee kananlihalle.”

Kaufmannin ääntä ylistetään sen ilmaisuvoiman, virheettömän tekniikan ja monipuolisuuden vuoksi. Hän on laulanut Puccinin oopperoiden tenorirooleja koko uransa ajan kriitikoiden ja yleisön ylistämänä. Kuitenkaan pelkkä ääni ei tee todellista oopperatähteä. Kaufmannilla on harvinainen kyky uppoutua täysin jokaiseen laulamaansa rooliin. Se tuottaa sykähdyttävimpiin kuuluvia oopperaesityksiä, joiden lumous säilyy isolla kankaalla.

Aarioita ja kohtauksia muun muassa oopperoista Turandot, Tosca, Manon Lescaut ja Lännen tyttö.

Alkuperäinen nimi:
Jonas Kaufmann: and evening with Puccini
 
Kesto:
2h 0min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori