Ladataan traileria...

Taikapeli (1984)

K-3
Kesto: 1h 20min

Seuraavat näytökset

Taikapeli on Hannu Peltomaan ohjaama lasten seikkailuelokuva, joka sai ensi-iltansa teattereissa vuonna 1984. Kuusankoskella eritysherkkuna esitetään nyt digitalisoitu versio elokuvasta, loman alkajaisiksi 5€ hintaan kaikille jotka mielivät elämäänsä seikkailua tai nostalgiaa.

Viikonlopun päivänäytöksissä mukana myös tekijävieraita.

Arttu on pieni poika, jonka vanhemmat sisarukset Riikka ja Niko sekä serkut Katja ja Anssi eivät anna hänen pelata heidän elektroniikkapeleillään. Äiti antaa sohvan nurkkaan käpertyneelle Artulle rikki menneen pelin, josta tulee Artun taikapeli. Arttu voi tehdä sillä mitä haluaa, kiipeillä katossa tai taikoa paikalle Eemeli-kissan, Richard-hauvan sekä toiset serkkunsa Saran ja Juhon. Juhosta hän tekee supersankarin.

Sara tanssii kerrostalon pihalla, Arttu lentää ja kävelee narulla. Yhdessä he muistelevat, kuinka he olivat kerran unohtaneet avaimen kotiin ja joutuneet odottamaan ulkona koko päivän. "Nyt ei tarvittu avainta", sanoo Arttu ja lentää Saran kanssa ylös parvekkeelle.

Riikka tuskastelee koripallojoukkueensa huonoa menestystä ja ihmettelee, miten Arttu on saanut hänen tavaransa korkealle naulakkoon. Arttu väittää tietävänsä, miten pelin voisi voittaa muttei sano.

Arttu tekee taikapelillään hyviä töitä. Hän taikoo hajamielisen Nikon päähän tietoa koulun biologiantunnilla, pelastaa Anssin pihajengiläisten kynsistä ja täyttää roskalaatikon tyhjillä pulloilla, jotta pulloja keräävä Jussi saisi ostetuksi lihapiirakan ja kahvin. Kun isä on viettänyt illan kavereiden kanssa "neuvotellen" ja palaa kotiin ilman lupaamaansa syntymäpäivälahjaa Riikalle, Arttu taikoo hänelle lahjan ja saa siten äidin leppymään isälle. Juhon Arttu taikoo seikkailemaan King Kong -elektroniikkapeliin. Myöhemmin Katja kertoo Riikalle nähneensä unta, jossa Juho oli supermiehen puvussa pelastanut hänet ison karvaisen apinan käsistä. Puistossa Katja tapaa Juhon, ja Arttu taikoo paikalle King Kongin, joka alkaa tanssia heidän kanssaan.

Sisarukset eivät huoli Arttua mukaan koripallo-otteluun. Hän haluaa olla iso ja oikeasti töissä, mutta vietettyään hetken täysikasvuisena suuressa valvomossa hän tahtoo takaisin pieneksi. Isä vie hänet katsomaan ottelua, jossa Riikan joukkue joutuu häviölle. Pyydettyään apua Artulta Riikka yltyy ihmeellisiin pelisuorituksiin, ja hänen joukkueensa voittaa ylivoimaisesti.

Arttu taikoo vanhempansa ostamaan karamellia, ja Riikka tuumii, etteivät aikuiset vieläkään ymmärrä mitään. "Onneks me tajutaan", sanoo Niko, mihin Arttu vastaa: "Onks varma?" ja lähtee lentoon.

Arttu antaa taikapelin naapurin pikkutytölle, koska tämä saattaa tarvita sitä. Sara ja Jussi tanssivat pihalla, pikkutyttö lentää, ja Arttu pääsee isompien lasten kanssa sirkukseen. "Laula laula linnun kieli, lennä lennä Artun mieli. Mitä mitä mitä siitä, jos ei kavereita aina riitä", laulavat lapset taustalla.

- Suomen kansallisfilmografia 9:n (2000) mukaan.

Alkuperäinen nimi:
Taikapeli
 
Kesto:
1h 20min
 
Lajityypit:
 

Liput ja alennukset

Opiskelijat ja varusmiehet

Voimassaolevalla opiskelija- tai varusmieskortilla 1€ alennus normaalihintaisista elokuvalipuista.

Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Eläkeläiset

Normaalihintaisista elokuvalipuista 1€ alennus

Näytä ostoskori