Ladataan traileria...

Gilbert & Sullivan: PIRATES OF PENZANCE

Kesto: 2h 30min

Seuraavat näytökset

Laulettu englanniksi, tekstitetty englanniksi

English National Opera

Ohjaus 
Mike Leigh     

Synopsis

Tarina kertoo Frederickistä, joka on lupautunut oppipojaksi joukolle hyväntahtoisia merirosvoja. Sopimuksessa sanotaan että hän vapautuu tehtävistään täytettyään 21 vuotta. Hän saa kuitenkin tietää syntyneensä helmikuun 29. Päivänä, joten tarkalleen ottaen hän voi juhlia syntymäpäiväänsä vain joka neljäs vuosi… hänen ainoa lohtunsa on se, että paikallisen kenraalimajurin tytär Mabel, johon Frederick on auttamattomasti rakastunut, on luvannut odottaa niin kauan kuin on odotettava.

Koomisen oopperan on ohjannut kultaisen palmun voittaja, viiden Oscarin ehdokas, elokuvaohjaaja Mike Leigh. Tämä on hänen ensimmäinen oopperaohjauksensa.

LIVE ti 19.5.2015  klo 21.15 (26€)

ENCORE la 23.5.2015  klo 12.00 (23€)

 

Alkuperäinen nimi:
Gilbert & Sullivan: Pirates of Penzance
 
Kesto:
2h 30min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori