Ladataan traileria...

Monte Carlon baletti: Casse-Noisette

Kesto: 2h 10min

Seuraavat näytökset

Pääosissa: Olga Smirnova, Artem Ovcharenko

Koreografi: Jean-Christophe Maillot

Teos juhlistaa Monte Carlon baletin 30. toimintavuotta. Koregrafi osoittaa siinä rakkauttaan Monacoon. Tarina pohjautuu Pähkinänsärkijään, mutta sisältö on jotain aivan muuta kuin klassinen tulkinta, puvut mahtavampia, lavastus räiskyvämpää. Mukaan tulee Pähkinänsärkijän lisäksi hahmoja ja tapahtumia Prinsessa Ruususesta, Tuhkimosta ja muista rakastetuista saduista. Tarinan tapahtumapaikkana on sirkus, jossa päähenkilö Clara kokee huimia seikkailuja.

Baletti lähetetään suorana ympäri maailman Monacon Grimaldi Forumilta 30.12., ja se nähdään Kuusankoskella heti vuoden aluksi 1.1.

Teoksen esittelee Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa prinsessa Caroline, Monte Carlon baletin johtaja ja suojelija.

Alkuperäinen nimi:
Les Ballets de Monte-Carlo - Casse-Noisette
 
Kesto:
2h 10min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori