Ladataan traileria...

Weber, Debussy, Falla, Stravinsky: BALLETS RUSSES

Kesto: 2h 5min

Seuraavat näytökset

Kesto 
2 tuntia 5 minuuttia

Carl Maria von Weber | Claude Debussy | Manuel de Falla | Igor Stravinsky

Opera de Paris

Kapellimestari 
 Vello Pähn

Koreografiat 
Mikhail Fokine / Vaslav Nijinski / Léonide Massine / Mikhail Fokine     

Rooleissa 
Les Étoiles, les Premiers Danseurs et le Corps de Ballet

Synopsis

Viime vuosisadan alussa Serge Diaghilevin Ballets Russes uhmasi perinteitä ja avasi oven modernimmalle  lähestymistavalle baletin maailmassa. Tämä mahdollisti yhteistyön kuvataiteilijoiden, muusikoiden ja koreografien välillä, yrityksessä luoda jotain ennennäkemätöntä. Samaan näytökseen tuotiin joukko neroja: Debussy, Stravinsky, Falla, Picasso, Bakst, Massine, Nijinsky, Fokine… kokoelma tuo yhteen monen eri alan nerokkaita mieliä eri aikakausilta neljän teoksen voimin:

Ruusun henki, Faunin iltapäivä, Petrushka ja Kolmikolkkahattu.

HUOM! Lauantain 6.2. lisänäytös 3-salissa alakerroksessa. Alennettu lipunhinta, ei erillistä väliaikatarjoilua.

 

Alkuperäinen nimi:
Ballets russes
 
Kesto:
2h 5min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori